Go Back

Æblekager med mandler

Den lækreste og saftigste æblekage jeg til dato har bagt. Tilføjelsen af mandler gør den virkelig lækker. Server den evt. med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
4.89 fra 9 stemmer

Ingredienser

  • 250 blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g mel
  • 75 g mandelmel eller smuttede blendede mandler
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3 store syrlige madæbler (fx Belle de Boskoop, Gråsten eller Ingrid Marie)
  • 3 - 4 spsk brunt rørsukker (kan erstattes med almindeligt sukker)
  • 1 tsk kanel
  • 25 g mandelflager

Fremgangsmåde

  • Rør smør og sukker (gerne på røremaskine) hvidt - det vil sige, at sukkeret skal være helt opløst i smørret. Tilsæt et æg ad gangen, og rør mellem hver omgang. Bland mel, mandelmel og bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt kageform.
  • Skræl æbler, fjern kernehuset og skær i både. Pres æblebådene ned i kagedejen. Det gør ikke noget, hvis de ikke er helt dækket af dej. Bland rørsukker med kanel og drys over. Drys til sidst med mandelflager.
  • Bag i en 170 grader varm ovn, indtil den er færdig. Bagetiden kan variere fra 35 minutter til en time. Når en kødnål eller lignende kommer ren ud efter at være stukket ned i kagens midte, er kagen færdigbagt. Det tog mig cirka en time. Dæk eventuelt løst med sølvpapir undervejs, hvis kagen begynder at blive for mørk.