Go Back
+ servings

Rødspætte med brunet smørsauce

Lynhurtig opskrift på stegt rødspætte med brunet smørsauce med friske urter og kapers.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 flåede rødspætter
  • Hvedemel
  • Olie til stegning
  • 25 g smør
  • Salt, peber

Brunet smørsauce:

  • 2 skalotteløg
  • 1/2 bdt. urter (fx bredbladet persille, dild, purløg, estragon)
  • 200 g smør
  • 5 spsk. kapers
  • 1 citron
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vend rødspætterne i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie i ca. 4 minutter på hver side. Kom smørklatter i panden, når den ene side er tilberedt, lad dem bruse af, og hæld fedtstoffet over fisken undervejs med en ske, mens den steger færdig.
  • Nyd fisken med brunet smørsauce, nye kartofler og dit yndlingsgrønt.

Brunet smørsauce:

  • Pil og hak skalotteløg fint. Hak urterne.
  • Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og kom løg og kapers i. Smag til med citronsaft og peber, og vend til sidst urterne i.