Go Back
+ servings

Fyldte peberfrugter med krydret oksekød og revet ost i tomatsauce

Skøn og børnevenlig opskrift på fyldte peberfrugter med krydret oksekød, revet ost og tomatsauce - perfekt sammen med couscous, ris eller pasta.
5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse25 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl oksefond/-bouillon
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 4 peberfrugter
  • 2 håndfulde revet ost
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løget og hvidløget. Sautér halvdelen i olie i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Kom nu de hakkede tomater ved. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt og peber. Blend evt. tomatsaucen for en mere lind konsistens.
  • Steg det resterende løg og hvidløg på en pande i et par minutter, til løgene er klare. Kom kødet på panden, og brun det godt. Tilsæt tomatpuré, bouillond/fond, oregano og spidskommen. Bring gryden i kog, og lad den simre, til væden næsten er fordampet. Smag til med salt og peber.
  • Hæld tomatsovsen i et stort ovnfast fad. Halver peberfrugterne på langs, fjern kernerne, og kom oksefyldet i dem. Læg dem i fadet. Drys med revet ost, og dæk fadet med sølvpapir eller et låg, hvis du har sådan et. Bag peberfrugterne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Fjern nu sølvpapiret eller låget, og steg videre i cirka 15 minutter, til peberfrugterne er møre, og osten er smeltet.
  • Server de gratinerede peberfrugter med fx ris, couscous eller pasta.