Go Back
+ servings

Iskaffe med saltkaramel og flødeskum

Skøn deluxe-opskrift på iskaffe med saltkaramel og flødeskum.
4 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 dl stærk kaffe
  • 2-3 dl sødmælk
  • Evt. sukker efter smag og behag (hvis du udelader karamellen)
  • 4 håndfulde isterninger eller knust is
  • 4 spsk. flødeskum
  • 4 spsk. saltkaramel

Saltkaramel:

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl lys sirup
  • ½ dl vand
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Start med at brygge en stærk kop kaffe og tilsæt evt. en smule sukker. Afkøl den.
  • Kom en spsk. saltkaramel og 2 dl kaffe i et glas fyldt med isterninger eller knust is. Tilsæt mælk efter smag og behag og top med flødeskum og saltkaramel. Fortsæt med resten.

Saltkaramel:

  • Kom smør, sukker fløde og lys sirup i en gryde, bring i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, rør vandet i og afkøl. Hvis den virker noget tynd i det, så husk, at den sætter sig ved nedkøling, og at karamellen skal være ret flydende for at den blander sig med den kolde kaffe.