Go Back
+ servings

Thai kylling med broccoli, risnudler og sojabønnepasta (pad rad na)

Skøn og nem ret fra Thailand, som kan laves på selv den travleste hverdag.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g tørrede thailandske risnudler (fx 1 mm)
  • 400 g kyllingekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 3 spsk. sukker
  • 4 spsk. sojabønnepasta ((kan købes i asiatiske butikker))
  • 1 spsk. mørk soja til nudler + 1 tsk til sauce ((kan købes i asiatiske butikker - vælg den kinesiske mørke soja))
  • 7 dl hønsefond
  • 2,5 spsk. kartoffelmel
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 tsk. hvid peber
  • smagsneutral olie til stegning

Marinade

  • 2 spsk. lys soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. hvid peber

Fremgangsmåde

  • Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter og dræn dem. Skær kyllingekødet i skiver, og vend det sammen med ingredienserne til marinaden. Marinér i min. 15 minutter.
  • Varm olie op i en wok og tilsæt nudlerne. Vend dem rundt med en paletkniv og grydeske, så nudlerne ikke klistrer sammen. Tilsæt 1 spsk mørk soja og steg videre, til nudlerne er færdige. De skal være gennemstegte uden at være alt for bløde. Hæld nudlerne i en skål og sæt til side.
  • Knus hvidløg og skær broccoli i mindre buketter. Skræl det nederste af broccolistokken, halvér på langs og skær i tynde, lange skiver. Varm igen olie op i wokken og steg hvidløg, til det er gyldent. Tilsæt kylling og brun kødet på alle sider. Tilsæt broccoli, steg videre i 2-3 minutter og tilsæt derefter en smule mørk soja, sojabønnepasta, sukker og hønsefond. Rør kartoffelmel ud i vand, vend det i wokken og lad saucen koge op. Smag evt. til med lidt fiskesauce, men vær varsom, da både sojabønnepasta og hønsefond bidrager med salt.
  • Anret nudlerne i fire skåle og kom kylling, broccoli og sauce over. Drys lidt hvid peber på hver portion.
  • Servér evt. med sukker, fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili, som man smager til med ved bordet alt efter smag og behag.