Go Back
+ servings

Fladbrød med krydret lammefars, rødløg og urter med yoghurtdressing

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 300 ml vand (lillefingervarmt)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 500 g hakket lam (kan erstattes med hakket oksekød)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1-3 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1,5 dl vand
  • 2 rødløg
  • 1 citron
  • ¼ bdt. mynte
  • ¼ bdt. koriander
  • ¼ bdt. bredbladet persille
  • Salt, peber

Yoghurtdressing

  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl yoghurt naturel (kan erstattes med cremefraiche)
  • 1 nip sukker
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 tsk. olivenolie
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og sukker. Tilsæt melet, men hold lidt tilbage. Ælt nu dejen, til den er blød og smidig – evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i ½ - 1 time, til den er hævet godt op.
  • Pil og hak løget og hvidløget fint, og sautér begge dele i olie på en pande i et par minutter, til løgene er klare. Kom hakket lam på panden, og brun det ved høj varme. Tilsæt de tørre krydderier, sukker, tomatpuré, vand, salt og peber. Lad det simre, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber samt eventuelt ekstra chili.
  • Del dejen i 4, og rul ud til tynde ovale cirkler. Læg dem på bagepapir, og fordel kødfyldet på dem. Flyt bagepapiret over på en varm bageplade, og bag fladbrødene i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft, til de er sprøde og gyldne i kanterne. Det kan være nødvendigt at lave 1 eller 2 ad gangen.
  • Pil og halvér rødløget, og snit dem i meget tynde både. Vend dem med citronsaft, og krydr med salt og peber. Pluk urterne, og fordel dem sammen med rødløg på de færdigbagte fladbrød. Servér dem lune med yoghurtdressingen

Yoghurtdressing

  • Pil hvidløg og pres dem. Bland dem herefter med yoghurt, sukker, persille og olivenolie. Smag til med salt og peber.