Go Back

Rarbarbermarmelade med jordbær og stikkelsbær

Opskriften giver cirka 1 liter færdig marmelade. Benyt gerne flere små glas i stedet for et eller to store. Så holder den sig bedre, da marmeladen af gode grunde vil blive spist op hurtigere efter åbning. Det giver i øvrigt også mulighed for at forære et glas eller to væk i gave.
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 400 g rabarber (renset vægt)
  • 250 g jordbær
  • 125 g grønne stikkelsbær
  • 600 g syltesukker

Noter

Hvis du har været omhyggelig med hygiejnen, kan marmeladen holde sig rigtig længe.
Opbevar marmeladen på køl efter åbning.

Fremgangsmåde

  • Rens rabarber, jordbær og stikkelsbær. Trim enderne af rabarberstænglerne, og skær dem i cirka 1 cm stykker. Fjern det grønne på jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Er det store, skæres bærrene i kvarte, mens små kan halveres. Er bærrene meget små, kan du godt lade dem være hele. Nip stikkelsbærrene.
  • Kom det hele i en gryde sammen med syltesukkeret, og bring den op til kogepunktet. Lad den simre i cirka 10 minutter, skum af undervejs, og mos lidt af frugten med grydeskeen.
  • Hæld den varme marmelade på rene skoldede glas (evt. skyllet i Atamon), og luk straks låget.