Go Back
+ servings

Langtidsstegt lammebov med rosmarin og skysauce

Skøn og nem opskrift på langtidsstegt lammebov med masser af smag fra blandt andet rosmarin og hvidløg. Med til opskriften hører den lækreste skysauce. 
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 lammebov
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. tørret timian (valgfri)
  • 3 ansjoser
  • 1 helt hvidløg + ca. 8 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 dl rødvin
  • 1 løg
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Indstil ovnen på 125 grader. Læg lammeboven i et ovnfast fad.
  • Pil nålene af rosmarinkvistene og sæt en smule til side . Blend resten med anjoser, timian, et par hvidløgsfed og olie. Kom salt og peber i og gnid blandingen ind i lammeboven. Skær et par lommer i kødet og fyld med små stykker hvidløg og rosmarin. Er lammeboven udbenet, kan man også lægge lidt i midten. Sørg blot for, at den er snøret sammen, inden den skal steges.
  • Halver det hele hvidløg. Pil løget, skær det i både og læg det og hvidløg i fadet. Hæld rødvin ved og dæk fadet med sølvpapir, så der dannes et tætomsluttende låg. Steg i 4,5 – 5 timer og tag fadet ud af ovnen. Kasser sølvpapiret og hæld væden over i en gryde. Skru ovnen op på 225 grader og steg, indtil lammeboven er smukt gylden. Det tager cirka 20 – 25 minutter. Lad lammeboven hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.
  • Når væden er taget fra laves saucen. Bland eventuelt med reduceret rødvin og/eller fond, smag til med salt, peber og en lille smule sukker, inden saucen jævnes med majsstivelse rørt ud i vand. Inden servering kan løgbådene fra fadet eventuelt tilsættes.
  • Server med yndlingskartoflerne og eksempelvis ærter a la francaise.