Go Back
+ servings

Ærtesuppe med kammuslinger

Opskriften passer som forret til to - tre personer.
0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 1 lille hakket løg
  • 1 hakket hvidløgsfed
  • 1 spsk. olie
  • 1,5 dl hvidvin (kan erstattes med hønsebouillon/-fond)
  • 4 dl ærter (friskbælgede eller fra frost)
  • 6 dl hønsebouillon/-fond
  • 0,5 dl fløde
  • evt. 1 tsk. eddike
  • Kammuslinger - beregn 3 stk. pr. person
  • 1 dl olivenolie (- kan erstattes med andre gode olier)
  • 0,5 bdt. persille
  • Salt, peber
  • Evt. ærtespirer til pynt

Fremgangsmåde

  • Sauter hakket løg og hvidløg i olie i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til lidt under det halve. Kom ærter og hønsebouillon/-fond i gryden og lad det simre, indtil ærterne er møre. Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med eddike, salt og peber.
  • Steg kammuslinger på en varm pande med lidt fedtstof ca. 30 - 60 sekunder på hver side afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Blend olivenolie med persille. Hæld suppen i en dyp tallerken, læg kammuslingerne i midten og pynt med ærtespirer. Slut af med en smule persilleolie rundt om kammuslingerne.
  • Servér evt. med godt brød.