Go Back
+ servings

Langtidsstegt oksetyksteg

Opskriften passer til ca. 4 personer, men den kan nemt bruges til større stykker kød og andre udskæringer. Beregn da en længere stegetid.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse2 t
Hviletid15 min
I alt2 t 5 min

Ingredienser

  • 1 oksetyksteg ((eller andre udskæringer))
  • Krydderier (- brug gerne lidt forskelligt fra krydderihylden, fx salt, peber, timian osv)
  • Smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Tag kødet ud af køleskabet en times tid før, det skal bruges. Rids fedtkanten og krydr med yndlingskrydderierne samt salt og peber. Brun på alle sider på en pande i fedtstof, og placer i et ovnfast fad. Sæt stegetermometer i midten af kødet, og kom i en 80 - 120 grader varm ovn, indtil kødet er stegt som ønsket (se anvisningerne for oven). For en steg på 1 kilo tager det ca. 2 - 2,5 time. Lad hvile tildækket i ca. 15 - 20 minutter, inden det skæres ud.
  • Servér evt. med bearnaisesovs eller rødvinssauce, pommes anna og dampede grøntsager.