Opskriften passer til ca. 4 personer, men den kan nemt bruges til større stykker kød og andre udskæringer. Beregn da en længere stegetid.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse2 timert
Hviletid15 minuttermin
I alt2 timert5 minuttermin
Ingredients
1oksetyksteg((eller andre udskæringer))
Krydderier(- brug gerne lidt forskelligt fra krydderihylden, fx salt, peber, timian osv)
Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
Tag kødet ud af køleskabet en times tid før, det skal bruges. Rids fedtkanten og krydr med yndlingskrydderierne samt salt og peber. Brun på alle sider på en pande i fedtstof, og placer i et ovnfast fad. Sæt stegetermometer i midten af kødet, og kom i en 80 - 120 grader varm ovn, indtil kødet er stegt som ønsket (se anvisningerne for oven). For en steg på 1 kilo tager det ca. 2 - 2,5 time. Lad hvile tildækket i ca. 15 - 20 minutter, inden det skæres ud.
Servér evt. med bearnaisesovs eller rødvinssauce, pommes anna og dampede grøntsager.