Go Back
+ servings

Langtidsstegt cote de boeuf

En cote de boeuf (skåret af højreb) vejer typisk omkring 1,2 kg, som passer til 2-3 personer. Det lyder måske af meget, men man skal huske, at den svinder lidt i vægt under stegning, samt at benet vejer en del. Er I flere til bords, smider du bare ekstra i ovnen. 
Fremgangsmåden her kan også bruges til stege uden ben. 
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 cote de boeuf ((højrebssteg))
  • evt. timian
  • Salt, peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Gnid stegen med salt, peber og eventuelt timian. Varm en smule olie og i en pande og brun stegen godt på alle sider. Kom et stegetermometer i stegen, sæt den i et ovnfast fad, som stilles i en 125 grader varm ovn. 
  • Steg, indtil stegetermometeret når 58 grader for en perfekt, rosa steg. Ønskes den mere gennemstegt, så steg den, til temperaturen når et par grader derover. 
  • Lad stegen hvile i cirka 15 minutter, skær benet af og skær stegen i tynde skiver. 
  • Server straks med yndlingstilbehøret.