Go Back
+ servings

Kød- og melboller

Uundværlige i supper fra mormorkøkkenet. Hjemmelavede kød- og melboller er slet ikke så svære at lave selv fra bunden, og så slår de købeversionen med flere mil. 
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse5 min
I alt15 min

Ingredienser

Melboller

  • 60 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • Salt, hvid peber

Kødboller

  • 250 g svinefars eller hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. fintrevet løg
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

Melboller

  • Bring smør og vand i kog i en gryde, tilsæt mel og pisk grundig til en ensartet dej. Pisk salt og peber i dejen og tag gryden af varmen. Lad dejen køle af en smule og pisk æggene i et ad gangen. Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose og sprøjt til melboller af passende størrelse. Klip af med saks. Alternativt kan melbollerne formes med to teskeer.
  • Kom melbollerne i letsaltet vand, og lad dem simre blidt ved kogepunktet eller lige under i 5-7 minutter. Tag op med hulske og læg i isvand i et par minutter. Tag herefter op og lad dem dryppe af i et dørslag. Sæt til side indtil servering. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.

Kødboller

  • Rør alle ingredienser sammen og sæt på køl i en halv time. Form til små kødboller med to teskeer og kog i cirka 5 minutter. Tag dem op med hulske og sæt til side. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.