Go Back

Hjemmelavet rødkål

Klassisk opskrift på hjemmelavet rødkål - uundværligt på julebordet til både flæskesteg, and og gås. 
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • 1 mellemstort rødkål
  • 50 g smør
  • 1 dl lagereddike
  • 2 dl ribssaft
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 lille kanelstang
  • 2 stk stjerneanis

Noter

Lav gerne rødkålen dagen før. Det gør kun smagen endnu bedre. 
Overskydende rødkål kan fryses. 

Fremgangsmåde

  • Tag de yderste par blade af rødkålshovedet, skær kålen i fire dele på langs, og snit den så fint eller groft, som du foretrækker det.
  • Smelt smørret i en gryde, kom kålen ved, og lad den stege ved jævn varme i cirka 5 minutter, til den begynder at falde lidt sammen. Hæld nu de resterende ingredienser i gryden, og lad kålen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag låget af, og lad det simre i yderligere i 20-30 minutter, til væden næsten er fordampet.
  • Smag til sidst med ekstra eddike, sukker eller salt hvis nødvendigt. Tilsæt også gerne en skefuld eller to af fedtet fra din andesteg eller flæskesteg.
  • Fjern kanelstang og stjerneanis inden servering.