Go Back
+ servings

Risotto med svampe og parmesan

Super skøn risotto med stor smag fra vinen, svampene og parmesanen. Opskriften passer som forret til 6 personer eller som hovedret til 4 personer. 
4.79 fra 14 stemmer
Antal: 4
Forberedelse20 min
Tilberedelse20 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 500 g rensede svampe (fx kantareller, champignon, portobello, bøgehat)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 300 g risottoris
  • 1 l grøntsagsbouillon ((eller hønsebouillon))
  • 2,5 dl hvidvin
  • 75 g smør
  • 100 g friskrevet parmesan
  • ½ bdt. hakket persille
  • Salt, peber

Noter

Brug gerne flere forskellige slags svampe i opskriften, hvis du har mulighed for det. Du kan dog også udelukkende bruge almindelige champignons, hvis det er det, der er tilgængeligt for dig. 

Fremgangsmåde

  • Hak halvdelen af svampene, og skær resten i mundrette stykker, hvis de er store. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter.
  • Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt med det, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter. Tilsæt 50 g smør, parmesan og persille, og smag til med salt og peber.
  • Steg de resterende svampe i resten af smørret, mens risene simrer. Krydr med salt og peber, og kom dem i risottoen lige inden servering.
  • Servér med ekstra parmesan.