Go Back
+ servings

Quesadillas med oksekød og tomatsalsa med avocado

Mexicansk "comfort food" når det er bedst. Quesadillas smager skønt med forskelligt fyld - her med krydret oksekød, løg, hvidløg og peberfrugt. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forberedelse30 min
Tilberedelse30 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • Olie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano

Spicy tomatsalsa med avocado

  • 6 tomater
  • 1 chilipeber
  • 1 rødløg
  • 2 avocadoer
  • 1 bdt. koriander
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lime
  • 8 tortillas
  • 200 g revet ost (gerne cheddar)
  • Salt, peber

Noter

I stedet for at tilføje en masse forskellige krydderier, kan du også bruge en købt krydderiblanding som eksempelvis fajita-krydderi eller lignende.
Cheddarost gør det rigtig godt i quesadillas. Du kan dog også sagtens bruge andre slags revet ost som mozzarella eller lignende.

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Sæt 1/3 af hvidløget til side til salsaen. Skær peberfrugterne i små tern. Varm madolie op på en pande og brun oksekødet. Kom løg, hvidløg og peberfrugter ved og sauter videre i et par minutter. Kom nu krydderblandingen ved og steg videre i yderligere to minutter. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
  • Varm lidt olie på en pande, læg en tortilla på den og kom kødblandingen og ost på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og steg tortillaen på begge sider, til den er gylden og osten er smeltet.
  • Skær quesadillas ud i trekanter og server dem med salsaen.

Spicy tomatsalsa med avocado

  • Skær tomaterne i tern. Hak chilipeberen. Pil rødløget og hak det. Skær avocado i grove tern og snit korianderen groft. Kom det hele i en skål sammen med det gemte hvidløg, olivenolie, limesaft, salt og peber. Smag til.