Go Back
+ servings

BBQ Sauce: Den bedste barbecue marinade

Skøn BBQ sauce og marinade til både kyllingelår- og vinger, oksebøffer og spareribs og koteletter. Opskriften giver cirka 5 dl færdig barbecue sauce. 
4.8 fra 5 stemmer
Antal: 8
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

  • 2,5 dl ketchup
  • 0,5 dl god eddike ((fx æblecider- eller sherryeddike))
  • 1,5 dl lys eller mørk muscovadosukker eller brun farin
  • 2 spsk soja ((kan udelades))
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk hot sauce ((kan udelades))

Noter

Skal den kunne holde sig op til 2 uger på køl, så kom den evt. på et steriliseret syltetøjsglas, mens den endnu er varm. Saucen kan også fryses.
Du kan bruge flere forskellige slags hot sauce til opskriften her som eksempelvis Tabasco. 

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og giv BBQ saucen et opkog.
  • Lad den køle af, før du bruger den til at marinere eksempelvis kylling, lam, gris og oksekød.