Go Back

Millionbøf med kartoffelmos

Skøn opskrift på den velkendte familiefavorit. Udgaven her er tilsæt gulerødder for at bringe lidt grøntsager ind i retten. De kan dog fint udelades, hvis du foretrækker det. 
5 fra 3 stemmer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder ((valgfri))
  • Olie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk timian
  • 1 ds tomatpuré ((140 g))
  • 5 dl oksebouillon/-fond
  • Kulør
  • Majsstivelse til jævning
  • Salt, peber
  • Snittet purløg til pynt

Kartoffelmos

  • 1-1,5 kg kartofler
  • 25-50 g smør
  • 1-2 dl mælk
  • Salt, peber

Noter

Tilbehør: Syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne, halvér dem på langs, og skær dem i skiver.
  • Varm en sjat olie i en gryde, og sauter først løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom hakket oksekød ved, og brun det. Tilsæt gulerødder, timian, tomatpuré, bouillon, og bring gryden i kog. Lad den simre i 15-20 minutter, giv den et par dråber kulør, og jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé eller et nip sukker.
  • Pynt med snittet purløg ved servering, og nyd med kartoffelmos og syltede rødbeder.

Kartoffelmos

  • Skræl kartoflerne, og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem usaltet vand, til de er god møre. Mos dem eller pisk dem til mos i en røremaskine sammen med smør og mælk. Smag til med salt og peber.