Mexicansk vegetarburger med guacamole og tomatsalsa
Grøn burger med plantebaserede "kyllingebøffer" i krydret panering, guacamole og frisk tomatsalsa med chili og koriander.
5 fra 6 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
2æg
1-2dlhvedemel
3dlrasp
1,5tsk.røget paprika
1tsk.spidskommen
1,5tsk.chilipulver
4Chickened Out Burger
Olie til stegning
4burgerboller(gerne brioche)
2håndfulde salat
Salt og peber
Guacamole:
3modne avocadoer
1lille fed hvidløg
½tsk.stødt koriander
½tsk.stødt spidskommen
2limes
Salt og peber
Tomatsalsa:
4-5 tomater
1lille rødløg
Frisk chilip efter smag og behag
1håndfuld frisk koriander
Olivenolie efter smag
1lime
Salt og peber
Fremgangsmåde
Burger:
Pisk æggene i en dyb tallerken, og fordel også hvedemel og rasp i hver sine dybe tallerkner. Krydr raspen med krydderierne, salt og peber.
Vend Chickened Out Burger i melblandingen, dernæst pisket æg og til sidst rasp. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Lun burgerbollerne i ovnen, smør dem med halvdelen af guacamolen, og top med salat, Chickened Out Burger og til sidst tomatsalsa.
Servér med evt. tortillachips og resten af guacamolen.
Guacamole:
Mos avocadoerne. Pil og hak hvidløget fint, og bland det sammen med avocado og krydderier. Smag til med limesaft, salt og peber.
Tomatsalsa:
Skær tomaterne i tern. Pil og hak rødløget fint. Hak chilipeber og koriander. Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.