Lammekrone med skilt rosmarinsauce med oliven og tomat med kartoffelpuré
Nem og lækker lammekrone med skilt rosmarinsauce med grønne oliven, citronskal og semi-soltørrede tomater samt den lækreste smørmættede kartoffelpuré
4,67 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse45 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt1 timet15 minuttermin
Ingredients
Lammekrone:
2lammekroner (fra Welsh Lamb)
100gsmør
3-4kvisterosmarin
3fedhvidløg
Salt og peber
Kartoffelpuré:
1kgbagekartofler
100gsmør
2dlmælk
Salt
Skilt rosmarinsauce med fyld:
1løg
2fedhvidløg
1gulerod
1stængelbladselleri
3dlrødvin
6dlfond(fx lamme-, kalve- eller hønsefond)
4kviste rosmarin
½økologisk citron
50ggrønne oliven
50gsemi-soltørrede tomater(kan erstattes af soltørrede tomater)
2spskolivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Lammekrone:
Rids fedtet, og brun lammekronerne på fedtsiden på en tør pande. Vend herefter lammekronen, tilsæt smør, rosmarin og upillede hvidløg. Brun nu kødsiden, mens du hælder smør over lammekronen.
Krydr med salt og peber, og læg lammekronen i et ovnfast fad. Sæt det i en 190 grader varmluftsovn i ca. 8-10 minutter, til kernetemperaturen når 56 grader for rosa.
Lad lammekronen hvile i 10 minutter inden udskæring.
Kartoffelpuré:
Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra i et dørslag, og kom kartoflerne tilbage i den varme gryde, så de kan dampe af.
Mos kartoflerne, og pres dem igennem en si (brug en suppeøse eller grydeske til at presse dem igennem), så mosen bliver helt fin.
Smelt smør i en gryde sammen med mælken, og rør den forsigtigt i mosen. Smag til med salt.
Skilt rosmarinsauce med fyld:
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i små tern. Skær også bladsellerien i små tern. Sautér alle fire dele i olie i en gryde, til løgene er klare.
Tilsæt rødvinen, og kog den ind til 1/3. Tilsæt nu fonden, og kog atter ind til 1/3. Sigt fyldet fra.
Mangler saucen stadig lidt kraft, koges den yderligere ind.
Pluk og hak rosmarinen, og riv citronskallen eller lav aflange strimler. Snit oliven og tomater på langs til tynde både.
Pisk olivenolie i saucen, så den skiller. Vend til sidst fyldet i, og smag til med salt og peber.