Lammekrone med mynte-salsa verde og belugalinsesalat
Dejligt og let festmåltid med lammekrone og skønt tilbehør.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
Lammekrone:
1kglammekrone
Salt, peber
Olivenolie
Belugalinsesalat:
200gbelugalinser
½blomkål
4spsk.olivenolie
4forårsløg
1håndfuldplukket bredbladet persille
Citronsaft efter smag
75glagret gedegouda
Salt, peber
Mynte-salsa verde:
1håndfuldmynte
1håndfuldbredbladet persille
1fedhvidløg
1skalotteløg
1½spsk.kapers
1dlolivenolie
Citronsaft efter smag
Fremgangsmåde
Lammekrone:
Rids fedtsiden af lammekronen, gnid med olivenolie og krydr med salt og peber. Steg i en forvarmet oven ved 200° i ca. 15-20 minutter, eller til stegetermometeret viser 58°. Lad lammekronen hvile i 10-15 minutter.
Belugalinsesalat:
Kog belugalinser i ca. 20 minutter, til de er møre. Dræn og afkøl. Skær blomkål i mindre buketter og blend groft. Snit forårsløg og hak persillen groft. Vend linser, blomkål, forårsløg og persille sammen, smag til med salt, peber og citronsaft. Smuldr til sidst osten i.
Mynte-salsa verde:
Pluk urterne, hak dem fint sammen med hvidløg, skalotteløg og kapers. Bland med olivenolie og smag til med salt, peber og citronsaft.