Skønne og saftige frikadeller på røde linser, havregryn, friske krydderurter og masser af krydderier. De smager skønt i tortillawraps, fladbrød eller pitabrød, men du kan også nyde dem med en god og fyldig salat.
5 fra 4 stemmer
Servings: 4
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
30 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredients
2dlrøde linser
2små løg eller 1 stort
2fedhvidløg
1mellemstor gulerod
1bdt.purløg
2æg
4spsk.rasp
4spsk.hvedemel
4spsk.havregryn
1tsk.spidskommen
1tsk.paprika
1tsk.chilipulver
Smør eller olie til stegning
½spidskål
1lille rødløg
½bdt. koriander
2-3limes
1nip sukker
4-8wraps((fx fuldkornstortillas))
Hvidløgsdressing(se note)
Salt og peber
Noter
Brug en købt cremefraiche- eller hvidløgsdressing eller lav den selv ved at blande 2,5 dl cremefraiche med en smule presset hvidløg. Smag til med citronsaft, et nip sukker, salt og peber. Du kan også tilsætte et par skefulde mayonnaise eller finthakkede urter, hvis du har lyst.
Fremgangsmåde
Skyl linserne, kog dem i letsaltet vand eller bouillon i 15 minutter, og lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg fint, og riv guleroden. Snit purløg fint. Bland det hele i en skål, og tilsæt æg, rasp, hvedemel, havregryn og krydderier. Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.
Form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i smør eller olie. Snit spidskålen i tynde strimler. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Snit korianderen, og bland det hele med limesaft, sukker, salt og peber.
Lun dine tortillas i ovnen eller på en pande, og nyd dem fyldte med lune linsedeller, spidskålssalat og hvidløgsdressing.