Skøn krydret græskarsuppe med varme krydderier, koriander og ristede kikærter. Brug gerne hokkaido eller butternut squash til suppen.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
600ggræskar(fx butternut eller hokaido)
2løg
2fedhvidløg
2stængler bladselleri
Olie til stegning
½ - 1spskkarry
1tsk.hakket ingefær
1litergrøntsagsbouillon(eller hønsefond)
En lille sjat fløde(valgfri)
Et par stængler koriander
1portion ristede kikærter(se længere nede)
Salt og peber
Ristede kikærter
1ds kikærter
1spsk.olivenolie eller anden god olie
½tsk.karry
½tsk.chilipulver
Salt
Fremgangsmåde
Skær græskaret i grove tern på cirka 1,5 x 1,5 centimeter. Pil og hak løgene og hvidløgene, og snit bladsellerien . Varm lidt olie i en stor gryde, og brænd karryen af. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér ved jævn varme i et par minutter, inden du tilsætter bladselleri, ingefær og græskar.
Sauter yderligere et par minutter, og hæld nu grøntsagsbouillonen (eller hønsebouillonen) ved. Lad det simre, til græskarternene er møre. Det tager 15-20 minutter. Blend suppen, og tilsæt eventuelt fløde. Smag til med salt og peber.
Hak korianderen. Kom suppen i skåle, og top med ristede kikærter og koriander.
Ristede kikærter
Dræn kikærterne, og tør dem på køkkenrulle eller et rent viskestykke. Kom dem i en fryseposte sammen med oliven- olien og krydderierne, luk posen, og ryst den godt. Fordel på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i 30-35 minutter, til de er sprøde.