Lækker og varmende suppe med ekstra dybde fra den blå ost. Mængden af blå ost afhænger både af personlig smag, samt hvilken ost du vælger at bruge. Her er der brugt Danablue.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
2løg
3fedhvidløg
1bagekartoffel
1mellemstort blomkål
25gsmør
1,25lhønsefond
2-3kviste frisk timian + lidt til pynt
75gblåskimmelost + lidt til pynt
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartoflen, og skær den i tern. Skær blomkålen ud i buketter.
Smelt smørret i en gryde, og sauter løg, hvidløg og kartofler, til løgene er klare. Tilsæt hønsefond og timian, bring gryden i kog, og lad den simre i 10 minutter. Kom nu blomkålen ved, og lad den simre videre, til blomkålen og kartoflerne er møre. Blend suppen (er timiankvistene grove, tages de op inden), og smuldr osten i. Smag til sidst til med salt og peber samt evt. ekstra ost.
Anret suppen i skåle, og top den med lidt ekstra blå ost og timianblade.
Nyd suppen med godt baguette eller et lækkert surdejsbrød.