Opskrift på den klassiske franske spise, som er et skønt alternativ til eksempelvis sylten på julebordet.
5 fra 1 stemme
Servings: 6personer
Forberedelse10 minuttermin
Ingredients
2store confiterede andelår((se note))
3dlandefedt
Laurbærblade og timian til pynt((valgfri))
Salt, peber
Noter
Hvis du laver din andeconfit selv, så bemærk, at du skal begynde senest dagen før, at den skal bruges.
Fremgangsmåde
Pluk kødet af andelårene, og pil det fra hinanden med to gafler, så det trevler. Lun andefedtet, til det lige akkurat er smeltet. Kom andekød og 1-2 dl andefedt i en røremaskine, og rør det godt sammen, til det ligner en grov postej. Smag til med salt og peber, men vær varsom med saltet, da andeconfit kan være meget salt i sig selv.
Kom anderilletten i en postejform, og pres den godt sammen. Top med den resterende andefedt, og sæt formen i køleskabet. Pynt evt. med laurbærblade og timian, når fedtet på toppen har fået lov til at sætte sig lidt. Lad herefter fedtlaget sætte sig helt, før den skal spises.
Anderillettes kan holde sig en til to uger på køl, så længe fedtlaget ikke er brudt.