Andebryst med græskar, braiseret radicchio og portvinssauce
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2personer
Ingredients
0,5mellemstort græskar(evt. hokkaido)
6fedhvidløg
1stort andebryst(mindst 300 g)
salt og peber
olie
1stort løg eller 2 små
0,5hoved radicchiosalat
1 - 2spsk.smør
2 - 3dlportvin
evt. 1 tsk. eddike(til græskarpuréen)
Fremgangsmåde
Fjern kerner fra græskarret og skær det ud i både. Kom dem i et ovnfast fad, dryp en smule olie over og krydr med salt og peber. Placer 3 fed hvidløg rundt om. Bag græskarbådene i en 180 grader varm ovn, til de er bløde. Det tager cirka 45 minutter, men alle ovne er forskellige, så husk at tjekke undervejs. Bliver de for mørke, så dæk med sølvpapir. Når de er bløde og møre, skrabes kødet af skallen og kommes i en skål. Pres det bagte hvidløg ud af skallen, og blend det hele sammen. Smag til med salt og peber og evt. en smule eddike. Hold varm i ovnen indtil resten er færdigt.
Mens græskarbådene er i ovnen forberedes resten. Snit andebrystet på skindsiden på kryds og tværs og gnid det med salt og peber. Steg med skindsiden nedad i en pande, indtil det er godt sprødt. Kom det herefter i ovnen ved cirka 160 grader, indtil det har fået den ønskede stegning. Jeg gav det cirka 15-20 minutter og lod det hvile lidt længere end normalt, hvilket gav en flot, ensartet farve.
Mens anden er i ovnen, kan radicchioen forberedes. Skyl den, ryst vandet ud og skær den i både. Pil og hak løg og det resterende hvidløg. Hæld det meste af andefedtet fra panden, og steg løg og hvidløg i resten i et par minutter. Tilsæt radicchio, som vendes efter nogle minutter. Steg yderligere et par minutter, inden portvin hældes ved. Kom låg på, og lad det simre, indtil salaten er faldet sammen.Skær andebrystet i skiver og anret det ovenpå græskarpuréen sammen med braiseret radicchio og portvinssauce.