4skriver ost(jeg brugte røget cheddar men almindelig cheddar eller emmentaler er også godt)
4tskpesto
Flødekartofler 6 små portioner:
Cirka 6-8 mellemstore kartofler(skællet og skåret i tynde skiver)
2dlfløde
1dlmælk
1løg i skiver
1fedhvidløg skåret i halv
15gsmør
stødt eller revet muskatnød
salt og peber
Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 180 grader.
Skær en lomme i siden af kyllingefileterne og fyld med ost og pesto. En skive skinke vikles herefter om hver. Steges i cirka 35 min afhængigt af størrelse.
Flødekartofler
Ramerkiner gnides med hvidløgsfed og smøres (gemt lidt af smøret til at pensle). Læg et lag kartofler i bunden (lad dem overlappe hinanden). Læg herefter et par løgringe og drys med en anelse salt, peber og muskatnød. Gentag indtil ramekinerne er fyldte og sørg for at slutte med et lag kartofler.
Bland fløde og mælk og hæld det i ramekinerne. Sørg for at de kun er lidt over halv fyldt op med mælk- og flødeblandingen, da de nemt kan flyde over. Pensel det øverste lag kartofler med smeltet smør og bag i ovnen ved 180 grader i ca 45 min.