2tsktørrede krydderier(for eksempel timian, oregano, basilikum eller salvie)
Salt og peber
Lasagneplader(den slags der ikke skal koges først)
Bechamelsauce:
25smør
3spskmel
3dlmælk
2dlfløde
En håndfuld revet mozzarella(plus ekstra til toppen af lasagnen)
½tskstødt eller fint revet muskatnød
Salt og peber
Noter
TIP: Lad gerne lasagnen hvile en halv times tid inden den kommes i ovnen. På den måde undgår man, at lasagnepladerne er for hårde.
Fremgangsmåde
Løg og hvidløg svitses og gulerødder og selleri tilsættes efter et par minutter. Blandingen steges yderligere et par minutter, inden det hakkede oksekød tilsættes og brunes. Hæld mælk i og lad det koge ind. Tilsæt så hvidvin og lad det koge ind en smule. Resten af ingredienserne kommes i . Lad det simre i så lang tid som muligt (bliver kun bedre af to eller tre timer ved lavt blus, men en halv time kan også gøre det). Tag cirka 1/3 til side til lasagnen og frys resten.
Smelt smør i en tykbundet gryde og lad det bruse af. Tilsæt mel og rør grundigt. Mælken piskes i lidt efter lidt, så der danes en tyk sauce uden klumper. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det simrer et par minutter.
Læg et tyndt lag bechamelsauce i et ildfast fad og kom herefter en smule af kødsovsen over. Fordel lasagneplader over. Tilsæt herefter et lag kødsovs og kom lasagneplader over. Gentag indtil du når toppen af fadet og sørg for at slutte af med et lag kødsauce.
Bechamelsaucen fordeles over toppen og der drysses med revet mozzarella. Dæk løst med sølvpapir og bag i en 200 grader varm ovn i 30 - 35 minutter (tag sølvpapiret af de sidste 15 min).
Jeg serverede lasagnen med flute og en simpel tomatsalat med løgringe, frisk basilikum og vinagrette.