150frisk spinat(frossen kan også bruges. Se noter.)
100gricotta
olie til stegning
4cannelonirør
en håndfuld revet ost
Noter
TIP:Man kan sagtens erstatte den friske spinat med en tilsvarende mængde frossen spinat. Så skal den blot tøs op og hakkes groft, inden den vendes med ricottaen.
TIP: Kom fyldet i en sprøjtepose eller et kræmmerhus af bagepapir, for at gøre det nemmere at fylde pastarørerne.
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og tilsæt det hakkede løg. Steg ved jævn varme, indtil løgene er transparente. Tag halvdelen til side. Tilsæt det hakkede hvidløg til gryden, svits et par minutter og tilsæt så tomatpassata og timian eller oregano. Lad tomatsaucen simre i en 20 minutters tid, og smag til med salt, peber og sukker.
Vask spinaten grundigt, og sauter den på en varm pande med det vand, som hænger ved. Afhængigt af pandens og portionens størrelse, kan man med fordel komme spinaten på lidt efter lidt, så den første håndfuld eller to når at falde sammen, inden resten kommes på. Når spinaten er faldet sammen, tages den af varmen og køles af, indtil den kan håndteres. Vrid noget af væden ud af spinaten og hak den groft. Bland med ricotta, det stegte løg, som blev sat til side tidligere og salt og peber. Fyld blandingen i cannelonierne (se TIP efter opskriften), kom dem i et ovnfast fad, og hæld tomatsaucen over. Drys med revet ost, og bag i en 200 grader varm ovn i 30 - 40 minutter. Hvis osten bliver for mørk, så dæk da det ovnfaste fad med sølvpapir.
Server med en god salat. For eksempel denne lækre tomatsalat med feta.