5dlgræskarpuré(se teksten længere oppe i indlægget)
2,5dlbrun farin
½dlsukker
2tskkanel
2tskstødt ingefær
0,25tskstødte nelliker
0,5tsksalt
1tskrevet muskatnød
1,5dlmælk
1,8dlfløde
4store æg
Fremgangsmåde
Mørdej:
Bland mel og smør i en foodprocessor til det ligner brødkrummer. Tilsæt sukker, mix sammen, og tilsæt dernæst vandet lidt efter lidt gennem åbningen i låget, mens foodprocessoren hele tiden kører. Saml dejen hurtigt med hænderne, og lad den hvile i køleskabet i mindst 20 minutter. Kom dejen i en tærteform, og stil den på køl i 20 minutter. Prik bunden flere steder med en gaffel, og forbag den i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter.
Tærtefyld:
Imens laves tærtefyldet ved at blende græskarpuré med brun farin, sukker og krydderier i foodprocessoren. Kom blandingen i en gryde og bring den op til kogepunktet, mens der hele tiden røres. Pas på da, den nemt kan brænde på. Tilsæt mælk og fløde, og bring igen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Kom æggene i foodprocessoren, mix ganske kort, og hæld så halvdelen af græskarblandingen i lidt efter lidt gennem åbningen i låget, mens maskinen kører. Kom resten i, blend godt sammen, og hæld det straks over den varme tærtedej. Bag græskartærten midt i en 180 grader varm ovn i cirka 25 minutter.
Lad kagen køle af, så den blot er lun, inden den serveres med flødeskum.