250g.lyngrillet oksefilet skåret i skiver af 1/2 cm(ikke tykkere)
100g.foie gras terrine ved stue temperatur - rørt cremet med 1-2 spsk fløde
Trøffelolie eller trøffelpasta(vi benytter trøffelolie og trøffelpasta fra hvide trøfler)
25smør ristede crustini eller brioche
flagesalt og peber fra kværn
Fremgangsmåde
Fordel foie gras cremen på crustini eller brioche. Kom en smule trøffelcreme eller olie på foie gras. Læg en skive oksefilet på, og drys flagesalt og peber fra kværn.
Pynt efter sæson - tragtkantareller om efteråret etc.
Tip:
Oksefileten skal steges med stegeskorpe og være helt blød og lyserød i midten.
Det kan være en fordel at komme trøffelcreme ovenpå oksefileten. Dette af hensyn til duften på fadet. Det taler til den ubevidste del af vores sanser.
Der er markant forskel i brug af hvide og sorte trøffelprodukter; både i pris og i smag. Sorte trøfler er delikate og underspillet, mens hvide trøfler er heftige og dominerende, men med den mest fortryllende duft og smag. Brug hvide trøffelprodukter med forsigtighed, da de ofte tager magten fra retten, og det er synd.