120ghårdt(vegetabilsk fedt (som Crisco, der kan købes i Superbedst))
25gmargarine
5gsalt
175gvand
1æg til pensling
Fyldet
400goksekød(gerne oksebov)
300gkartofler
225gkålrabi
2løg
salt og peber
en lille klat smør eller lidt olie
Fremgangsmåde
Dej
Start med at lave dejen ved at komme mel, vegetabilsk fedt, margarine og salt i en foodprocessor. Blend indtil fedtet er opløst, og blandingen ligner brødkrummer. Tilsæt herefter vandet, og blend til en elastisk/smidig dej. Har man en røremaskine, kan man med fordel bruge den. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem, inden den pakkes i film og stilles på køl i tre timer.
Fyld
Gør fyldet klar, mens dejen hviler. Kartofler og kålrabi skrælles og hakkes i små tern på cirka en halv centimeter. Kødet skæres i tern på samme størrelse, men man kan også give det en kort tur i foodprocessoren i stedet for. Løg hakkes fint.Del dejen i fire, og rul hver ud i en stor cirkel. Brug en frokosttallerken som skabelon, og skær overskydende dej væk. Læg fyldet i den ene side af dejcirklerne, men sørg for at der cirka er to centimeter fri ud til kanten. Start med kartofler, dernæst kålrabi, løg og oksekød. Krydr grundigt med salt og peber, og læg eventuelt en lille klat smør eller lidt olie over fyldet. Pensl med æg rundt i kanten, og fold dejen over fyldet og forsegl. Pensl toppen med æg, og skær et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud.
Bag cornish pasties i en 180 grader varm ovn (160 hvis du bruger varmluft) i cirka 40 minutter.