Start med at lave dejen. Hak det kolde smør i tern, og kom det sammen med mel i en foodprocessor. Blend til det ligner brødkrummer. Alternativt kan man gøre det i hånden ved at smuldre smørret ind i melet med fingrene. Pisk ægget let, kom det ved, og saml hurtigt dejen, som rulles ud på et meldrysset bord. Kom dejen i tærteformen, prik den med en gaffel, og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.
Fyld:
Pil løg, hak det groft, og svits i olie på en pande ved jævn varme i fem minutter, uden at det tager farve. Rens champignon, som hakkes groft. Svits herefter i samme pande, indtil væden er fordampet. Skær kylling i grove tern. Hak estragragon groft.
Pisk æg sammen med fløden. Riv gryereosten, og tilsæt det sammen med salt og peber.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebrund, og hæld æggeblandingen over. Bag tærten midt i ovnen i 35 – 40 minutter i en 180 grader varm ovn. Dæk med folie undervejs, hvis den bliver for mørk i toppen.