Kog spaghettien i letsaltet vand, indtil den er al dente. Imens forberedes resten af ingredienserne.Vask venusmuslingerne, og skrub dem hvis nødvendigt. Frasortér de åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet.
Fjern kernerne i chilipeberen. Hak chili, hvidløg og persille.I en gryde varmes en god sjat olivenolie. Tilsæt chili, hvidløg og halvdelen af persillen. Steg det indtil hvidløget så småt begynder at tage farve. Tilsæt venusmuslingerne sammen med hvidvin, og læg låg på gryden. Damp venusmuslingerne i cirka 3 - 4 minutter, indtil de er åbnede. Er der da meget væde ved, så tages muslingerne op, og væden koger på fuldt blus, indtil den er reduceret en smule. Du skal gerne have cirka 1,5 dl i alt. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig, og kom resten i gryden sammen med den kogte spaghetti og den resterende persille. Smag til med salt og peber, og server straks.