Pisk sukker og æggeblommer grundigt, og tilsæt resten af ingredienserne (hold eventuelt en smule af sukkeret tilbage). Pisk igen, og smag til med ekstra sukker og citronsaft hvis nødvendigt.
Sprøde kiks med jordbær i vanilje
Bræk digestivekiks i små stykker, og vend dem med flormelis. Bag dem i en cirka 150 grader varm ovn i 20 minutter. Imens renses jordbærene, som herefter skæres i kvarte. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, om smuldr det med sukkeret, inden der røres sammen med jordbærene. Ladkiksekrummerne køle af en smule, inden de fordeles ovenpå koldskålen sammen med jordbær.
Honningristede nødder med havre
Varm honning og rapsolie i en gryde, indtil det begynder at boble.Hak nødderne groft. Kom nødder og havregryn i den varme honning, og rør grundigt. Spred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i en 150 grader varm ovn i 15 – 20 minutter, indtil den er gylden.Lad de honningristede nødder og havregryn køle af inden brug.
Rugbrødstoppe
Riv rugbrødet på et rivejern, og rist det på en pande sammen med sukkeret, indtil dette er smeltet. Imens smeltes smørret, som røres i den ristede rugbrøds- og sukkerblanding.Kom det varme fyld i æggebægre, og pres det sammen. Vend rugbrødstoppene ud på en tallerken, og lad dem køle af.