1alm. gulerod eller tre helt små nye gulerødder snittet fint
3fedhvidløg
Olie
Peber
1dløl(fx Løgstør Muslinge Ale eller Stuykman Wit fra Nørrebro Bryghus)
2clsnaps
Dild og bredbladet persille hakket groft
Fremgangsmåde
Skrub muslingerne og fjern "skægget" i siden hvis nødvendigt (det var det ikke, da jeg brugte muslingerne i bakke fra Vilsund Blue). Tjek muslingerne for døde eller knuste muslinger. Alle åbne muslingerne skal lukke sig efter et let bank mod bordet. Sker det ikke, kasseres muslingen.
Sauter hakket løg og hvidløg samt snittede gulerødder i olie. Kom muslingerne i gryden, hæld væden ved og læg krydderurter oven på. Giv muslingerne et drys peber, læg grydelåget på og damp, indtil dampen begynder at slippe igennem mellem gryde og låg. Muslingerne skal have cirka seks - syv minutter i alt.
Når muslingerne er klar, tages gryden af blusset. Ryst gryden og lad den så trække et par minutter inden servering.