Skræl æblerne og skær i tern. Kom i en gryde med 2 spsk. vand og 2 spsk. sukker. Bring i kog under låg og lad det simre i 3 – 4 minutter, indtil æbleternene er blevet lidt møre (de skal ikke være helt udkogte). Rør kanel i, hæld det hele i et ovnfast fad og top med rosiner. Kom resten af sukkeret, mel, smør, havregryn og salt i en skål og bland med fingrene, indtil det ligner grove brødkrummer. Fordel oven på æblefyldet. Bag midt i ovnen i 25 – 30 minutter, indtil toppen er sprød og gylden.
Server med vaniljecreme (se opskrift herunder), vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Vaniljecreme
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Kom mælk i en gryde med vaniljekorn og bring til kogepunktet. Hæld den varme mælk i æggemassen lidt efter lidt, mens der konstant piskes. Hæld det hele tilbage i gryden, varm forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Vaniljecremen kan både serveres lun og kold.