800gdyrekød i tern(fx bov (kan erstattes med oksekød i tern))
Olie/smør til stegning
1stort løg
250gchampignon
2fedhvidløg
12små løg(fx skalotteløg eller perleløg)
2spsk.hvedemel
1spsk.tomatpuré
5kviste timian
2laurbærblade
3dlGuinness
2dlrødvin
2dlvildt- eller oksefond
1spsk.ribsgelé
250gbutterdej
1æg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun i fedtstof ad flere omgange i en stor gryde. Sæt til side. Skær champignon i halve, brun i samme gryde og sæt til side. Hak løg og hvidløg og sautér i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve. Kom kød og champignon tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt. Tilsæt tomatpuré, timian og laurbærblade sammen med Guinness, rødvin, fond og ribsgelé og lad det simre uden låg i 1 – 1½ time, indtil kødet er mørt.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra ribsgelé og jævn hvis nødvendigt. Hæld grydens indhold i et ovnfast fad og lad det køle af. Dæk med butterdej og pensl med pisket æg. Bag ved 200° grader, indtil toppen er gylden. Server evt. med en grov kartoffelmos.