Rens champignon og skær evt. i mindre stykker, hak løg og pil skalotteløg. Brun i en pande hver for sig i smør og olie, kom i en skål og sæt til side.
Partér kyllingen (se anvisningen længere oppe). Benyttes hele kyllingelår, skal de blot deles i to. Krydr med salt og peber og brun i panden på alle sider. Flambér evt. ved at fordele cognac over kyllingen og sæt ild til det straks. Ryst panden et par gange (pas på emhætten - se tips længere oppe).
Kom kylling, champignon, løg og hele skalotteløg i en gryde sammen med hvidvin, hønsefond, timian og laurbærblade. Lad det simre ved svag varme en times tid, indtil kyllingen er mør (skalotteløg og brystkød kan evt. tages op lidt før. Det gjorde jeg dog ikke). Tilsæt fløde og jævn til ønsket konsistens. Hak persille og estragon og kom i gryden, men gem en anelse til pynt. Smag til med salt og peber.
Sæt hele gryden på bordet og pynt med det resterende grønt eller portionsanret i dybe skåle. Servér evt. med kartoffelmos, ovnstegte kartofler, ris eller godt brød til at svøbe saucen op med.