Kom fløde og mælk i en gryde sammen med vaniljekorn, og varm op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Hæld en smule af den varme flødeblanding i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld dernæst resten i under fortsæt piskning, kom det hele tilbage i gryden, og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Undgå at temperaturen bliver for høj, da du risikerer, at det skiller.
Afkøl cremen, og kør den på ismaskine. Hæld i en beholder, inden isen bliver for stiv, og sæt den i frysen.
Bryg kaffen, så stærk som du ønsker den, og lav kugler ud af isen (dette kan du også gøre på forhånd, hvorefter du sætter iskuglerne tilbage i fryseren. På den måde smelter isen ikke for hurtigt, når den varme kaffe kommer over). Læg en stor eller flere små kugler is en kop eller et glas, og hæld kaffen over.