Blend evt. flormelis og mandelmel for en ekstra fin tekstur, og drys begge dele igennem en fin sigte. Kassér den grove del. Er der meget, der kasseres, så erstat med en tilsvarende mængde ekstra mandelmel. Bland den sigtede flormelis og mandelmel med æggehvider og evt. madfarve.
Marengsmasse:
Bring 150 g sukker og vand i kog i en gryde, og lad det koge op til 118 grader (brug et sukkertermometer). Kom imens æggehvider og den resterende sukker i røremaskinens skål, og pisk æggehviderne stive ved middel hastighed. Hæld siruppen i marengsmassen, mens du forsat pisker, og pisk videre, til blandingen er afkølet til håndtemperatur, og du har en tyk og glat marengsmasse.
Vend den forsigtigt i mandelmelsblandingen ad flere omgange, til du har en homogen masse. Hæld den i en sprøjtepose med rund tyl eller en engangssprøjtepose, og sprøjt små cirkler på ca. 3 cm ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Bemærk, at der skal være lidt mellemrum imellem dem, da de flyder ud. Bank bagepladen mod bordet et par gange, for at komme luftbobler til livs, og for at dejen flader lidt ud.Lad dem stå i mindst 30 minutter, gerne længere, og bag dem ved 130 - 140 grader varmluft i ca. 14 minutter (bemærk, at alle ovne er forskellige, så bagetiden og temperaturen kan variere.
Kan du ikke få dine macaron-skaller af bagepapiret, så har de fået for lidt. Åbn gerne ovndøren en gang eller to undervejs for at lukke damp ud.
Lad macaron-skallerne afkøle, før du forsigtigt fjerner dem fra bagepapiret og lægger dem sammen med chokoladecremen.
Hvid chokoladecreme:
Bring fløden i kog i en lille gryde, tag den af varmen, og bland den hakkede chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet, og vend nu blødt smør i tern i. Smag til med salt, hæld i en sprøjtepose, og afkøl.
Ps. På tirsdag går jeg og mine nyerhvervede macaronfærdigheder i køkkenet sammen med Kenwood og en lille udvalgt skare madbloggere, hvor vi skal hygge om denne søde og yndige franske spise. Jeg glæder mig til at dele billeder fra dagen.