Samme opskrift bruges til både den bagte bund samt moussen ovenpå.
Køkkenudstyr
Opskriften passer til en normal størrelse springform på ca. 24-26 cm i diameter. Bemærk: du skal bruge råvarer til 2 x opskriften
Fremgangsmåde
Smelt chokolade og sukker til chokolademassen over vandbad. Tilsæt smør og varm, til smørret er smeltet (har du et sukkertermometer, skal det vise ca. 85 grader). Hæld chokolademassen lidt af gangen over æggeblommer, mens der røres konstant med piskeris. Køl væsken ned, til den er håndvarm, inden du pisker din marengs.
Pisk æggehvider og sukker til en fast marengs. Dette gøres nemmest i en røremaskine eller med elpisker. De to masser vendes forsigtigt sammen for at bevare en luftig konsistens. Hæld massen i en form forret med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 20-25 min.
Køl den bagte bund helt ned, inden du laver den samme mængde mousse til toppen. Den skal blot smøres på ubagt, hvorefter kagen skal have lov til at sætte sig på køl nogle timer eller natten over.