Pizza kan varieres på mange måder og hvem siger, at den f. eks behøver den klassiske tomatsauce? Denne "hvide pizza" får dig til at glemme alt om tomater og kan sagtens gøres vegetarisk ved at udelade pancetta
Smuldr gæren ud i lunket vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til fire boller.
Resten:
Bland cremefraiche med revet parmesan, æggeblommer, salt og peber.
Steg pancetta på en tør pande, til den næsten er sprød. Sæt den til side.
Rens svampene, og skær dem i en passende størrelse. Varm lidt olie på panden, som du brugte til at stege pancetta, og sautér svampene, til de tager farve. Krydr dem med salt og peber.
Sæt en pizzasten i ovnen (alternativt kan du bruge en bageplade), og varm den op til den højeste temperatur.
Rul pizzaerne ud på bagepapir, og smør cremefraicheblandingen på. Riv mozzarellaen ud i mindre stykker, og fordel den på pizzaerne sammen med svampe og pancetta.
Bag pizzaerne en efter en i cirka 10 minutter på pizzastenen, til de er sprøde og gyldne.
Giv til sidst pizzaerne et lille drys salt og peber, og pynt dem med oregano.