pasta med tomatsauce
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pasta med tomatsauce med friske tomater, hvidløg, chili og basilikum

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g linguine eller anden pasta
  • 500 g små tomater
  • 1 chilipeber
  • 1 bdt. basilikum
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 2,5 dl tomatpassata
  • ½ dl fløde
  • 1 dl kogevand fra pastaen
  • 1 nip sukker
  • Citronsaft
  • Parmesan
  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente.
  • Skær tomater i en passende størrelse, hak chilipeberen, og pluk basilikumsbladene. Pil og hak løget og hvidløgene. Varm olie og smør i en stor pande, og sautér løget, hvidløgene og chilien i et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, sautér videre i to minutter, og tilsæt tomatpassata, kogevand fra pastaen og fløde. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber, og vend pastaen og basilikumsbladene i.
  • Servér med rigelige mængder parmesan.