dampede blåmuslinger i hvidvin med fennikel, bladselleri og gulerod
Udskriv
5 fra 1 stemme

Dampede blåmuslinger med fennikel, gulerod og bladselleri

Skøn opskrift på blåmuslinger dampet i hvidvin med persille, fennikel, gulerod og bladselleri. Opskriften er skøn som både forret og hovedret. Bemærk, at mængden her passer til en forret til fire personer. Skal den serveres som hovedret, skal du gange ingredienserne med to.
Ret: Forret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 fennikel
  • 1 skrællet gulerod
  • 1 glas hvidvin (brug gerne en tør hvidvin, evt. Riesling)
  • Peber

Sådan gør du

  • Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Pluk persillen, og hak den fint. Skær fennikel, selleri og gulerod i tern.
  • Sautér grøntsagerne i olie i en stor gryde i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, og bring gryden i kog. Tilsæt nu muslinger og et drys peber, og damp dem under låg, til de alle har åbnet sig. Det tager cirka 4 – 5 minutter. Vend til sidst den hakkede persille i.
  • Servér evt. blåmuslingerne med godt brød eller pomfritter og aioli.