Udskriv
0 fra 0 stemmer

Gratineret hummer

Simpel opskrift på gratineret hummer med smør, hvidløg og persille. 
Forb. tid10 min
Tilb. tid6 min
Samlet tid16 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 hummere
  • 1 spsk. salt
  • 75 g blødt smør
  • 2 fed hvidløg
  • frisk persille efter smag

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (har man grillfunktion, kan denne bruges).
  • Kom hummerne i fryseren 20 minutter før, de skal koges. Bring en stor gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, kommes hummerne i med hovedet først. Lad dem simre i 4 - 5 minutter, og lad dem så køle af en smule. Flæk hummerne i to på langs med en stor kniv og fjern mavesækken (jeg gør det under rindende vand).
  • Bland det bløde smør med presset eller finthakket hvidløg samt hakket persille, og smør hummerne godt og grundigt ind på kødsiden. Kom hummerne i ovnen til smørret lige akkurat er smeltet - det bør ikke tage meget mere end et halvt minut. Servér straks med kølig hvidvin og tilbehør som eksempelvis de ovnstegte grøntsager, hvidløgsmayo og godt brød.