Brug gerne flere forskellige slags svampe i opskriften, hvis du har mulighed for det. Du kan dog også udelukkende bruge almindelige champignons, hvis det er det, der er tilgængeligt for dig.
Fremgangsmåde
Hak halvdelen af svampene, og skær resten i mundrette stykker, hvis de er store. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter.
Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt med det, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter. Tilsæt 50 g smør, parmesan og persille, og smag til med salt og peber.
Steg de resterende svampe i resten af smørret, mens risene simrer. Krydr med salt og peber, og kom dem i risottoen lige inden servering.