2spsksoltørret tomatpasta(mener men kan bruge pesto eller alm tomatpasta)
1tsksukker
1spskfriske timianblade
Brødkrummetopping
4skiverhvidt brød
2fedhvidløg(hakket)
citronskal fra 1 citron
friske urter - cirka en lille håndfuld af hver(purløg, bredbladet persille, estragon og basilikum siger madlavningsskolen, men jeg bruger nu bare, hvad jeg har ved hånden)
2spskolivenolie
Resten
6lasagneplader(gerne friske eller andre, som ikke tager lang tid i ovnen)
50grevet cheddar
Fremgangsmåde
Bages i en 190 grader varm ovn i 20 - 30 min.
Varm olie i en pande og tilsæt fennikelfrø og chili. Efter et minut eller to tilsættes kødet, som brunes godt igennem (brug to træskeer til at separere kødet, så det mere ligner fars end én stor klump kød). Tilsæt champignon og hvidløg og steg yderligere et par minutter, inden spinat og creme fraiche tilsættes. Lad det hele simre et par minutter mere og tilsæt så salt og peber og sæt til side.
Tomatsovsen laves ved at komme alle ingredienserne i en gryde og lade dem simre i 10 minutter. Mens det simrer laves brødkrummetoppingen ved at blende brød, hvidløg, citronskal, urter og olivenolie.
Kom 1/3 af kødfyldet i et ovnfast fad og oven på det 1/3 af tomatsovsen og dæk det med halvdelen af lasagnepladerne. Gentag processen og slut af med et lag af kødfyld og tomat. Dæk med ost og brødkrummetopping og bag i ovnen i cirka 20 - 30 minutter eller indtil lasagnepladerne er bløde, brødkrummerne er gyldne og det 'bobler' i siderne.
Server med en god salat (vi spiser en italiensk fennikelsalat til denne lasagne, men andre salater med masser af smag og en god vinagrette vil også virke) og godt brød.