2stk julesalat(rød eller grøn, revet i mindre stykker eller hakket groft)
1stort rødløg(hakket)
1pakke bacon(hakket groft)
100grucola
en lille håndfuld frisk estragon(hakket)
200gsvampe eller champignon(skåret i skiver)
2dlcreme fraiche
2dlmælk
3æg
3æggeblommer
100grevet cheddarost(revet)
100grevet parmasanost(revet)
salt og peber
olivenolie
Fremgangsmåde
Indstil ovnen på 190 grader.Start med at lave dejen ved at smule smør, salt og mel sammen til en grynet masse. Tilsæt det piskede æg og 1 spsk iskoldt vand og saml dejen. Dæk den med husholdningsfilm og stil på køl i 10 minutter eller længere.
Tag dernæst dejen ud, rul den ud og læg den i en tærteform, som er smurt med olie og drysset med en smule salt og peber. Lad så dejen hvilke i fryseren i en ti minutters tid eller længere. Tag dejen ud og bag den i ovnen i 20 min med noget bagepapir fyldt med ris eller tørrede bønner i (det hedder at bage den 'blind' - fyldet gør at tærtebunden ikke trækker sig sammen). Dernæst tages den, bagepapir og ris/bønner lægges til side (hvis dejen er krakeleret nogle steder, kan man 'lappe' den med eventuelt overskydende dej) og dejen pensles med æggeblomme og bages yderligere fem minutter.
Mens dejen forberedes laves fyldet. Bland æg, æggeblommer, mælk, revet ost og estragon.
Steg bacon sprødt og tilsæt løg og julesalat. Steg det yderligere en fem minutters tid og hæld det i en skål. Tilsæt nu lidt olie på panden og sted champignon indtil de er godt stegte. Tag dem op og læg sammen med bacon, løg og julesalat. På den varme pandes lægger man nu rucolasalaten, som vendes et par gange og dernæst hældes i æggeblanden, som blendes med en håndblender (jeg har ikke nogen, så jeg brugte istedet min foodprocessor - en blender kan også gå an). Det skal ikke være helt fint men istedet lidt groft i det. Bland det med bacon, løg og julesalat og tilsæt salt og peber efter smag (husk baconen også tilfører salt)
Når dejen er færdig hældes fyldet i. Vi bagte den i cirka 45 - 60 minutter ved 150 grader på varmluftsovn og spiste den sammen med en salat af babyblade og hakket skalotteløg blandet med lidt balsamicoeddike og olivenolie. Vinagrettens syrlighed passede godt til tærtens fedme.