Go Back
+ servings
cobb salad

Cobb salad med kylling, bacon og blå ost

Klassisk opskrift på amerikansk cobb salad med kylling, bacon, avocado, æg og blåskimmelsost med vinaigrette.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • smagsneutral olie til stegning
  • 4 æg
  • 150 bacon i skiver
  • 200 g cherrytomater
  • 2 hjertesalater eller 1 romainesalat
  • 2 modne avocadoer
  • 100 g semifast blåskimmelsost (fx stilton eller danablue)
  • 1 bdt purløg (kan udelades)
  • Salt og peber

Vinaigrette:

  • 1 dl olivenolie
  • 1/3 dl hvidvinseddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Brun kyllingebrystfileterne i fedtstof på en pande, skru ned for varmen, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt. Krydr dem med salt og peber, sæt dem til side, og lad dem hvile i 5-10 minutter. Skær dem mundrette stykker.
  • Kog æggene i ca. 8 minutter, afkøl og pil dem. Skær dem herefter i kvarte.
  • Steg bacon sprød på en tør pande, dryp af på fedtsugende papir, og hak eller knus det groft med fingrene.
  • Halvér cherrytomaterne, snit salaten, og skær avocado i tern. Smuldr den blå ost så fint eller groft, som du foretrækker det. Bruger du purløg, så snittes det.
  • Anret salaten i bunden af en skål, og fordel de forskellige toppings på den i lige linjer side om side. Dryp vinaigretten over ved servering, og pynt til sidst med purløg.

Vinaigrette:

  • Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber samt evt. ekstra honning hvis nødvendigt.